Bel ons op: 088 777 2800

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Vandaag een ander ontbijtje

Havermout Smoothie

Benodigdheden voor 1 smoothie:

  • 200 ml magere of soja melk
  • handje blauwe bessen (mag ook uit de vriezer)
  • halve banaan
  • 2 el havermout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in  de  blender en blend tot het een egale massa is en eventueel. Wil je het geheel iets meer te verdunnen voeg er wat extra magere of soja melk aan toe.

Voor de zoete liefhebbers voeg er wat natuurlijke honing aan toe.

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 10.30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

 

Als lunch rond 13.00 nemen we dit keer:

Tonijnsalade met gegrilde tomaten & rucola

Benodigdheden voor 4 personen

  • 550g middelgrote rijpe tomaten, overdwars gehalveerd
  • 2 rode uien, in partjes
  • Bosje verse kruiden (peterselie, oregano, rozemarijn, salie en tijm), fijngehakt
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 5 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis
  • Rucola sla

 

Bereiding:

Leg de tomaten en uien met de doorgesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

Meng in een schaal de kruiden met de fijngehakte chilipeper en 2 ½ eetlepel olijfolie.

Kruid met zout en peper.

Bestrooi de tomaten met het kruidenmengsel en grill ze 7-10 minuten.

Meng ondertussen de azijn met de rest van de olijfolie. Verdeel wat rucola over 4 borden. Maak de tonijn los uit blik en trek in stukken.

Verdeel vervolgens de tonijn over de bedjes van rucola, samen met de tomaten en uien uit de oven. Besprenkel tot slot met een klein beetje dressing.

 

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Neem een cracker, stukje fruit of magere yoghurt

 

En als verrassend diner  vanavond gaan we voor ” Stoofpot van lendebiefstuk en champignons” 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 hand sinaasappel
  • 200 gram lendenbiefstuk in kleine blokjes snijden
  • 150 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
  • 2 sjalotjes  gehalveerd
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 takje tijm
  • 1 dl runderfond (pot)
  • 1 dl droge rode wijn
  • Peper uit de molen
  • Zout
  • Olijfolie

Optie extra :200gr zilvervliesrijst

 

Bereiding:

Sinaasappel wassen en dun schillen en schil in dunne reepjes snijden.

Vervolgens sinaasappel rondom dik schillen zodat het wit eraf is.

Met scherp mesje partjes tussen de vliesjes uitsnijden en vrijkomend sap opvangen.

Vlees met zout en peper bestrooien.

Olijfolie in de pan en blokjes rondom bruin bakken

Vlees uit de pan scheppen.

Champignons in achtergebleven braadvet ongeveer 3 minuten bakken.

Sjalotjes ongeveer 2 minuten meebakken.

Provençaalse kruiden, tijm, (gedroogde tomaatreepjes), fond, sinaasappelschil, wijn en sinaasappelsap toevoegen en geheel tegen de kook aanbrengen.

 

Hou je niet van vlees? Kijk dan op een menu van één van de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

 

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

 

En nog een tip: Eet om de 2,5 tot 3 uur iets om je bloedsuiker op peil te houden. Bij daling van je bloedsuikerspiegel komt het hongergevoel. Hou je daarom aan het aanbevolen schema van ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner. Als je rond 20.00 trek hebt, neem dan een boullion of crackertje.

Meer informatie over Recepten voor de zaterdag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recepten voor de zaterdag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.