Bel ons op: 088 777 2800

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Lekker opstaan en als ontbijt een frisse Yoghurt met Muesli en Fruit

Benodigdheden:

  • 150 ml magere Yoghurt
  • Suikervrije Muesli
  • Bakje rozijnen
  • 1 Mandarijn

Een schaaltje (1½ dl) magere yoghurt: met 4 eetlepels suikervrije muesli met een handje rozijnen en met een mandarijn in partjes.

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 10.30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

 

Voor de lunch kiezen we dit keer voor een heerlijke Spaanse Soep  

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 3 rode paprika´s
  • 4 volkoren crackers
  • 4 sneetjes bruin brood
  • ½ liter vleesbouillon
  • ¾ liter tomatensap
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Begin met het pellen van de tomaten en de uien. Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten van de paprika´s.

Maak van alle ingrediënten kleine stukjes. Splits het totaal in 2 helften.

Pureer de ene helft en voeg er donker bruin brood, olie, azijn, bouillon en tomatensap aan toe.

Breng het verder op smaak met peper en zout.

Laat dit mengsel/ de soep goed koud worden.

Serveer eventueel een sneetje donkerbruin brood bij de koude soep

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 15.00-15.30  !

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

 

Als diner een makkelijk te bereiden overheerlijke Volkoren Pasta met Zalm en Spinazie

Benodigdheden voor 4 personen

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie
  • ½ bakje Paturain light
  • 1 courgette in schuine plakken gesneden
  • 1 zak spinazie van 300 gram
  • 1 bakje gerookte zalmblokjes van 100 gram

 

Extra benodigdheden: grillpan

Bereiden 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Kook ondertussen de eieren hard in 7,5 minuut. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in parten.

Bestrijk de courgette met de 2 eetlepels olie. Verhit de grillpan en grill de courgette

schijven in 4 minuten. Keer ze halverwege om en haal ze uit de pan.

Giet de pasta af en doe terug in de pan en schep de paturain light er door en zet de pan op een laag vuurtje. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat al omscheppend de spinazie slinken. Schep de zalmblokjes erdoorheen.

Schep de pasta in diepe borden en verdeel het ei en de courgette eroverheen.

 

Geen zin in vis? Kijk dan op een menu van één van de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

 

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

 

Meer tips: Eet tot maximal 3 uur voor het slapen gaan het laatste tussendoortje als je na het diner nog trek hebt.

Meer informatie over Recept voor de zondag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recept voor de zondag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.