Bel ons op: 06 13310499

Ontbijt, lunch en diner inclusief tussendoortjes

Start de dag met een lekkere frisse en gezonde fruit smoothie


Benodigheden:

– 150gr spinazie

– 1 banaan

– 1/2 komkommer

– 2 schijven ananas

– 1 eetlepel lijnzaadolie

– 6-8 muntblaadjes

– 200ml water

 

Bereiden:

Doe de spinazie en een banaan in stukjes met 200ml water in de blender,voeg de geschilde en gesneden komkommer en de gesneden schijfjes ananas en de lijnzaad en de muntblaadjes toe.

Laat het geheel voor 1 tot 1,5 minuut mixen totdat het een vloeibare smoothie is.

 

Vergeet niet je tussendoortje rond een uur of 10-11.00.

Stukje fruit, magere yoghurt of een cracker.

 

Voor tussen de middag zo rond 13.00 uur is het tijd voor een frisse komkommer salade:

Benodigheden:

  • 2 komkommers
  • 1 rode punt paprika
  • 1 middelgrote tot grote ui
  • scheutje yogo-fresh light
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • bieslook en/of teentje knoflook
  • 5 augurken

 

Bereiding:

Snij de komkommer in dunne plakjes, de paprika in kleine blokjes en snipper de ui.

Maak in een schaal een dressing van de yogo-fresh en met de olijfolie en breng op smaak met zoetstof, de peper en het zout.

Meng de komkommer, paprika en de ui hierdoor.

Als je wilt en als je er van houdt, kun je de smaak nog verder verfijnen met een geperst teentje knoflook en wat geknipte bieslook en plakjes kesbeke augurken.

 

Vergeet rond 15.00 niet een tussendoortje!

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

 

Voor het avondeten hebben we vandaag Kip Dolomiti!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 gram kipfilet, in gelijke stukken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • ½ paprika, fijngesneden
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel basilicum
  • 1 laurierblad
  • 1 deciliter kippenbouillon, van een bouillonblokje
  • 2 eetlepels Olijfolie of Kokosolie

Bijgerecht : 200gr volkoren pasta

 

Bereiden:

Bak de stukken kipfilet op een hoog vuur rondom bruin in de olie.

Neem de stukken kipfilet uit de pan en leg ze in een vuurvaste schaal.

Doe de ui, knoflook, bleekselderij en paprika in de pan en laat dit 1 minuut zachtjes bakken. Voeg de tomaten puree toe.

Laat alles 2 minuten sudderen en voeg dan oregano, basilicum, laurierblad en kippenbouillon toe.

Roer alles goed door en giet de saus over de kipfilet en breng het geheel aan de kook.

Sluit de schaal af en temper het vuur.

Laat de kipfilet 45 minuten in de saus pruttelen.

Heerlijk in combinatie met volkorenpasta.

 

Hou je niet van kip? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

 

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

 

En nog een tip: Eet tot maximaal 3 uur voordat je gaat slapen. Slaap je gemiddeld om 23.00 uur dan eet je hooguit 20.00 uur nog iets kleins. Slaap je altijd rond middernacht dan kun je tot 21.00 nog een klein tussendoortje eten.

Meer informatie over Recept voor de woensdag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recept voor de woensdag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.