Bel ons op: 088 777 2800

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Start je dag met een heerlijk licht ontbijt

Een overheerlijke zomerse Boerenomelet

Benodigdheden

  • 2 omega-3 eieren
  • 3 champignons
  • 1 rode ui
  • ½ avocado
  • 1 hand bosbessen
  • Olijfolie

Bereiden:

Verwarm een theelepel olijfolie of kokosolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Schil en snij de rode ui en fruit deze in de bakpan.

Voeg de gesneden champignons toe aan de pan.

Breek twee eieren over de ui en champignons heen.

Bak het ei ongeveer 2 minuten aan beide zijden op middelhoog vuur.

Schil en snij de avocado en was de bosbessen.

Zet het vuur uit en voeg de avocado, rode pepers en bosbessen toe aan de

omelet.

Voeg naar smaak zout en peper

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 10,30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

 

Als lunch rond 13.00 is het tijd voor:

Volkoren pastasalade met garnalen en artisjokken voor 4 personen

Benodigdheden

  • 200g volkoren penne
  • 350 g mini-artisjokken
  • sap van 1 citroen
  • 2 tomaten, in vieren, zaadlijsten verwijderd
  • natuurlijke honing (voor wat zoeter )
  • 12 rauwe garnalen, gepeld (darmkanaal verwijderd, maar met staart)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereiden

Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta vervolgens af. Maak de artisjokken schoon en snijd ze in vieren. Leg ze dan in koud water met de helft van het citroensap.

Laat de grill voorverwarmen.

Leg de tomaten op een bakplaat met ovenpapier en besprenkel ze met wat de vloeibare zoetstof. Leg ook de garnalen en uitgelekte artisjokken op de bakplaat. Verdeel de knoflook over het geheel en besprenkel met een paar druppels olijfolie. Breng vervolgens op smaak met een beetje zeezout en peper.

Plaats de bakplaat 4 minuten onder de grill. Keer alle ingrediënten halverwege. Schep het groentemengsel met garnalen op een bedje van

pasta.

 

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Cracker, stukje fruit of magere yoghurt

 

En dan het dinner. Voor de verandering vanavond: spinaziesalade met lamsvlees

Personen: 4

Benodigheden

  • 400 g lamslendefilet
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 400gr  verse spinazie, in stukjes gescheurd
  • 1 krop krulandijvie, in stukjes gescheurd
  • ½ bosje verse bieslook
  • Voor de dressing:
  • ½ sjalotje
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el sherry-azijn
  • ½ tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 6 el olijfolie

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 120° Celsius.

Eetlepel olijfolie in een koude/lauwe pan en laat langzaam verhitten. Bak hierin de lamsfilets snel aan beide kanten bruin op hoog vuur. Kruid de filet met zout en peper, draai het vuur lager en laat nog 5 minuten doorbakken. Haal de filet uit de pan en verpak hem in aluminiumfolie. Laat vervolgens 5-8 minuten rusten in de voorverwarmde oven.

Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar, behalve de sjalot. Voeg dan de spinazie, andijvie en de sjalot toe en meng alles goed door de dressing.

Haal de lamsfilet uit de oven en snij hem in dunne plakjes. Schik de plakjes lam op een bedje van het slamengsel en garneer voor het serveren met een paar sprietjes bieslook.

 

Hou je niet van lamsvlees? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

 

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

 

En nog een tip: Bij het reduceren van overgewicht kun je naast gezond en verantwoord eten ook denken aan bewegen. Om afvalstoffen te verwijderen is naast veel drinken  bewegen een echte aanrader.

Meer informatie over Recept voor de vrijdag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recept voor de vrijdag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.