Bel ons op: 088 777 2800

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Start je dag met een heerlijk licht ontbijt.

300ml 0% vet Yoghurt of 0% vet Kwark

1 of 2 crackers met bijvoorbeeld:

1 ei of magere vleeswaren voorkeur kipfilet. Je kunt de kipfilet ook vervangen door rookvlees of fricadeau.

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 10,30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

 

Voor tussen de middag zo rond 13.00 is het tijd voor lunch:

Gemengde groeten salade voor 4 personen

Benodigdheden

  • 200g asperges, schoongemaakt en in grove stukken
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 100g shii-takes in dunne plakjes
  • ½ komkommer, zonder zaad en in dunne plakjes
  • 12 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 100g taugé
  • 1 rode thaïse peper, in dunne plakjes
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 el limoensap
  • 1 el zelfgemaakte chilisaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl vissaus
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiden:

Kook de asperges net gaar. Giet ze af en laat afkoelen.

Schep de asperges in een grote kom met de paprika, shii-takes,

uien, komkommer, taugé, peper en koriander door elkaar.

Doe de rest van de ingrediënten in een pot met schroefdeksel en

schud die flink. Druppel de dressing over de salade en schep de

salade door.

 

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Cracker, stukje fruit of magere yoghurt

 

Voor diner hebben wij  Vis : Carpaccio van Tonijn met groene asperges

Benodigheden voor  3 a 4 personen

  • 320 gram verse tonijn
  • 24 asperges
  • 1 grote vleestomaat
  • Zakje sla
  • 2,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl walnotenolie
  • peper en zout
  • lepel olijfolie
  • verse kervelblaadjes
  • 2 forel eitjes

Bereiden:

De tonijn wassen onder de koude kraan,droog deppen met keukenpapier met olie insmeren en met peper en zout bestrooien.

De tonijn, gewikkeld in plasticfolie, 1-2 uur in de diepvries leggen.

De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen.

Voor de vinaigrette azijn met een beetje zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijfolie-en walnotenolie bij schenken.

De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

De sla wassen en drogen en over de borden verdelen.

Dan de tonijn in zeer dunne plakjes snijden en op het sla bedje leggen

De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen.

Met sla, tomaatblokjes, kervel en evt. met forel eitjes garneren.

 

Hou je niet van vis? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

 

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

 

En nog een tip: Als je nog steeds een honger gevoel hebt neem dan wat extra drinken of neem een boullion. Dit vult de maag en neemt het hongergevoel weg.

Meer informatie over Recept voor de donderdag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recept voor de donderdag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.