Bel ons op: 088 777 2800

Ontbijt, lunch en diner inclusief tussendoortjes

Na het opstaan genieten van een heerlijk eiwitrijk ontbijt:

Benodigheden:

  • 250ml  0% vet Yoghurt of Kwark
  • 1 of 2 volkoren of verzelrijke crackers
  • 1 ei of
  • magere vleeswaren kipfilet of rookvlees

 

Vergeet niet een tussendoortje rond 10.00 -11.00 uur

Stukje fruit, magere yoghurt of een cracker.

 

Voor tussen de middag een frisse salade  met tonijn en bleekselderij als lunch:

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Ingrediënten:
  • 1 blikje tonijn, op waterbasis
  • 2 stengels bleekselderij
  • Zout
  • 50 gr magere kwark
  • 1 el magere slasaus
  • 1 ½ el tomatenketchup
  • Paprikapoeder
  • Versgemalen peper
  • 1 el peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem vervolgens in kleine

stukjes.

Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in dunne boogjes.

Kook de bleekselderij vervolgens 2 minuten in ruim kokend water met

een snufje zout. Giet af in een vergiet en laat hem onder koud

stromend water afkoelen.

Laat goed uitlekken en meng dan de bleekselderij en tonijn door elkaar.

Maak het  sausje van de magere kwark, slasaus, tomatenketchup en

paprikapoeder en breng op smaak met wat zout en peper.

Schep het sausje door de salade en garneer met de fijngehakte peterselie.

 

Vergeet niet je tussendoortje rond 15.00-15.30  !

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

 

En voor het avondeten een voor deze dag een “pittige pasta méditerranée

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 x 150 gramkipfilets, in reepjes gesneden
  • 1 el.Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chili flakes (gemalen uit een molentje)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 400 g tomaten in blik
  • 16 groene olijven op water basis
  • 400 g Penne volkoren pasta
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 150 g Boursin light roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden

 

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan,lauw warm, op een matig vuur.

Snij de ui fijn en bak deze samen met de kipreepjes en knoflook en voeg tenslotte de chiliflakes toe.

Zet het vuur wat hoger en blijf goed roeren, zodat alles bruin wordt.

Voeg de wijn toe en laat even pruttelen. Vervolgens de tomaten, kappertjes en olijven toevoegen.

Blijf roeren en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot een mooie saus ontstaat.

Kook intussen de volkoren pasta in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Roer de peterselie samen met de saus door de pasta. Verkruimel tenslotte de Boursin Light Roomkaas boven de pasta.

 

Om 20.00 nog trek? Neem een klein tussendoortje zoals cracker. Eet tot max 3 uur voor het slapen gaan.

 

Tip: eet 5-6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Hiermee voorkom je grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten.

 

Weet je dat? naast gezond en regelmatig eten voldoende water drinken gezond is voor je huid. Minimaal 1,5-2 liter water naast de normale drankjes zoals koffie is aan te bevelen.

 

Meer informatie over Recept voor de dinsdag | easyclinics?

U wilt meer informatie over Recept voor de dinsdag | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.