Afvallen en toch lekker en gezond eten, das ook genieten

Ontdek Gezonde Recepten voor Gewichtsverlies bij Easy Clinics

Bij Easy Clinics staat jouw gezondheid en welzijn centraal. Op deze pagina delen we heerlijke en voedzame recepten die je helpen bij het bereiken van je doelen. Onze zorgvuldig samengestelde weekmenu’s zijn ontworpen om je lichaam te voeden en je energie op peil te houden, terwijl je op een gezonde manier afvalt.

Van smakelijke ontbijtopties tot voedzame lunches en dinerrecepten, elk gerecht is eenvoudig te bereiden en boordevol essentiële voedingsstoffen. Laat je inspireren door onze gevarieerde recepten en zet de eerste stap naar een gezondere levensstijl met Easy Clinics. Eet smakelijk en geniet van je reis naar een slanker en fitter lichaam!

Ontbijt, lunch en diner inclusief tussendoortjes

Als ontbijt een heerlijk gebakken ei

Benodigheden voor 1 persoon:

2 grote eieren
2 volkoren of vezelrijke crackers
Peper en zout
1 el olijfolie
Bereiding:

Voeg de olijfolie toe aan een lauwe pan en breek de eieren in de pan op moment dat

de olijfolie warm is en bak de eieren naar wens.

Serveer met een beetje peper of zout naar smaak op 2 crackers kan eventueel wat tomaat en sla aan toegevoegd worden.

Halverwege de ochtend neem je rond 10.30 een tussendoortje.

Stukje fruit, magere yoghurt of een cracker.

Tussen de middag kun je genieten van een heerlijke frisse notensalade met fruit

Benodigdheden voor 1 persoon

100g slamix
30 gr amandelen
20 gr walnoten
20 gr paranoten
1 stuk fruit bijv. banaan of ananas of appel of nectarine
Olijfolie
Peper/zout
Basilicum
Bereiding:

Doe de slamix in een saladekom en voeg de noten toe.

Schil en snij het fruit en voeg het toe aan de salade.

Giet een flinke scheut olijfolie over de salade.

Voeg naar smaak peper, zeezout en basilicum toe.

Rond 15.00 uur in de middag neem je een tussendoortje!

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een magere Yoghurt of Kwark

Als avondeten geniet je van rijstsalade met tonijn en olijven

Ingrediënten voor 4 personen:

160 g ongekookte zilvervliesrijst
1 courgette in plakken (1 cm dik)
1 el citroensap
1 pot geroosterde gele paprika’s uitgelekt
1 citroen schoon geboend
1 el extra vierge olijfolie
1 blikje tonijn op water (160 g) uitgelekt
100 g groene olijven op water
15 g verse basilicum, blaadjes
Extra Benodigdheden: Barbecue of grillpan.

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min afkoelen.

Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de courgette licht met olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de courgette in een grote schaal.

Laat de paprika’s goed uitlekken en snij deze in repen, schep om met de courgette.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Andere keus? Hou je niet van één van de gerechten op dit menu kies dan uit de andere dagen een ander gerecht om je dagmenu mee samen te stellen.

Tip: eet 5-6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Hiermee voorkom je grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten.

Weet je dat? Easy Clinics al haar recepten vrij beschikbaar stelt om je van binnen gezond te laten zijn en je te laten stralen aan de buitenkant. The innerbeauty reflects on the outside.

Ontbijt, lunch en diner inclusief tussendoortjes

Na het opstaan genieten van een heerlijk eiwitrijk ontbijt:

Benodigheden:

250ml 0% vet Yoghurt of Kwark
1 of 2 volkoren of verzelrijke crackers
1 ei of
magere vleeswaren kipfilet of rookvlees

Vergeet niet een tussendoortje rond 10.00 -11.00 uur

Stukje fruit, magere yoghurt of een cracker.

Voor tussen de middag een frisse salade met tonijn en bleekselderij als lunch:

Benodigdheden voor 4 personen:

Ingrediënten:
1 blikje tonijn, op waterbasis
2 stengels bleekselderij
Zout
50 gr magere kwark
1 el magere slasaus
1 ½ el tomatenketchup
Paprikapoeder
Versgemalen peper
1 el peterselie, fijngehakt
Bereiding:

Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem vervolgens in kleine stukjes.

Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in dunne boogjes.

Kook de bleekselderij vervolgens 2 minuten in ruim kokend water met

een snufje zout. Giet af in een vergiet en laat hem onder koud stromend water afkoelen.

Laat goed uitlekken en meng dan de bleekselderij en tonijn door elkaar.

Maak het sausje van de magere kwark, slasaus, tomatenketchup en paprikapoeder en breng op smaak met wat zout en peper.

Schep het sausje door de salade en garneer met de fijngehakte peterselie.

Vergeet niet je tussendoortje rond 15.00-15.30 !

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

En voor het avondeten een voor deze dag een “pittige pasta méditerranée”

Ingrediënten voor 4 personen:

4 x 150 gramkipfilets, in reepjes gesneden
1 el.Olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 tl chili flakes (gemalen uit een molentje)
1 dl droge witte wijn
400 g tomaten in blik
16 groene olijven op water basis
400 g Penne volkoren pasta
1 handje peterselie, fijngehakt
150 g Boursin light roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan,lauw warm, op een matig vuur.

Snij de ui fijn en bak deze samen met de kipreepjes en knoflook en voeg tenslotte de chiliflakes toe.

Zet het vuur wat hoger en blijf goed roeren, zodat alles bruin wordt.

Voeg de wijn toe en laat even pruttelen. Vervolgens de tomaten, kappertjes en olijven toevoegen.

Blijf roeren en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot een mooie saus ontstaat.

Kook intussen de volkoren pasta in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Roer de peterselie samen met de saus door de pasta. Verkruimel tenslotte de Boursin Light Roomkaas boven de pasta.

Om 20.00 nog trek?
Neem een klein tussendoortje zoals cracker. Eet tot max 3 uur voor het slapen gaan.

Tip: eet 5-6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Hiermee voorkom je grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten.

Weet je dat? naast gezond en regelmatig eten voldoende water drinken gezond is voor je huid. Minimaal 1,5-2 liter water naast de normale drankjes zoals koffie is aan te bevelen.

Ontbijt, lunch en diner inclusief tussendoortjes

Start de dag met een lekkere frisse en gezonde fruit smoothie

Benodigheden:

– 150gr spinazie

– 1 banaan

– 1/2 komkommer

– 2 schijven ananas

– 1 eetlepel lijnzaadolie

– 6-8 muntblaadjes

– 200ml water

Bereiden:

Doe de spinazie en een banaan in stukjes met 200ml water in de blender,voeg de geschilde en gesneden komkommer en de gesneden schijfjes ananas en de lijnzaad en de muntblaadjes toe.

Laat het geheel voor 1 tot 1,5 minuut mixen totdat het een vloeibare smoothie is.

Vergeet niet je tussendoortje rond een uur of 10-11.00.

Stukje fruit, magere yoghurt of een cracker.

Voor tussen de middag zo rond 13.00 uur is het tijd voor een frisse komkommer salade:

Benodigheden:

2 komkommers
1 rode punt paprika
1 middelgrote tot grote ui
scheutje yogo-fresh light
scheutje olijfolie
peper en zout
bieslook en/of teentje knoflook
5 augurken

Bereiding:

Snij de komkommer in dunne plakjes, de paprika in kleine blokjes en snipper de ui.

Maak in een schaal een dressing van de yogo-fresh en met de olijfolie en breng op smaak met zoetstof, de peper en het zout.

Meng de komkommer, paprika en de ui hierdoor.

Als je wilt en als je er van houdt, kun je de smaak nog verder verfijnen met een geperst teentje knoflook en wat geknipte bieslook en plakjes kesbeke augurken.

Vergeet rond 15.00 niet een tussendoortje!

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

Voor het avondeten hebben we vandaag Kip Dolomiti!

Benodigdheden voor 2 personen:

250 gram kipfilet, in gelijke stukken
1 blikje tomatenpuree
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
½ paprika, fijngesneden
½ theelepel oregano
½ theelepel basilicum
1 laurierblad
1 deciliter kippenbouillon, van een bouillonblokje
2 eetlepels Olijfolie of Kokosolie
Bijgerecht : 200gr volkoren pasta

Bereiden:

Bak de stukken kipfilet op een hoog vuur rondom bruin in de olie.

Neem de stukken kipfilet uit de pan en leg ze in een vuurvaste schaal.

Doe de ui, knoflook, bleekselderij en paprika in de pan en laat dit 1 minuut zachtjes bakken. Voeg de tomaten puree toe.

Laat alles 2 minuten sudderen en voeg dan oregano, basilicum, laurierblad en kippenbouillon toe.

Roer alles goed door en giet de saus over de kipfilet en breng het geheel aan de kook.

Sluit de schaal af en temper het vuur.

Laat de kipfilet 45 minuten in de saus pruttelen.

Heerlijk in combinatie met volkorenpasta.

Hou je niet van kip? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

En nog een tip: Eet tot maximaal 3 uur voordat je gaat slapen. Slaap je gemiddeld om 23.00 uur dan eet je hooguit 20.00 uur nog iets kleins. Slaap je altijd rond middernacht dan kun je tot 21.00 nog een klein tussendoortje eten.

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Start je dag met een heerlijk licht ontbijt.

300ml 0% vet Yoghurt of 0% vet Kwark

1 of 2 crackers met bijvoorbeeld:

1 ei of magere vleeswaren voorkeur kipfilet. Je kunt de kipfilet ook vervangen door rookvlees of fricadeau.

Vergeet niet je tussendoortje rond 10,30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

Voor tussen de middag zo rond 13.00 is het tijd voor lunch:

Gemengde groeten salade voor 4 personen

Benodigdheden

200g asperges, schoongemaakt en in grove stukken
1 rode paprika, in dunne repen
100g shii-takes in dunne plakjes
½ komkommer, zonder zaad en in dunne plakjes
12 bosuitjes in dunne ringetjes
100g taugé
1 rode thaïse peper, in dunne plakjes
2 el verse koriander, fijngehakt
2 el limoensap
1 el zelfgemaakte chilisaus
2 tl sesamolie
2 tl vissaus
1 teentje knoflook, geperst
Bereiden:

Kook de asperges net gaar. Giet ze af en laat afkoelen.

Schep de asperges in een grote kom met de paprika, shii-takes,

uien, komkommer, taugé, peper en koriander door elkaar.

Doe de rest van de ingrediënten in een pot met schroefdeksel en

schud die flink. Druppel de dressing over de salade en schep de

salade door.

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Cracker, stukje fruit of magere yoghurt

Voor diner hebben wij Vis : Carpaccio van Tonijn met groene asperges

Benodigheden voor 3 a 4 personen

320 gram verse tonijn
24 asperges
1 grote vleestomaat
Zakje sla
2,5 dl olijfolie
0,5 dl walnotenolie
peper en zout
lepel olijfolie
verse kervelblaadjes
2 forel eitjes
Bereiden:

De tonijn wassen onder de koude kraan,droog deppen met keukenpapier met olie insmeren en met peper en zout bestrooien.

De tonijn, gewikkeld in plasticfolie, 1-2 uur in de diepvries leggen.

De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen.

Voor de vinaigrette azijn met een beetje zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijfolie-en walnotenolie bij schenken.

De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

De sla wassen en drogen en over de borden verdelen.

Dan de tonijn in zeer dunne plakjes snijden en op het sla bedje leggen

De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen.

Met sla, tomaatblokjes, kervel en evt. met forel eitjes garneren.

Hou je niet van vis? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

En nog een tip: Als je nog steeds een honger gevoel hebt neem dan wat extra drinken of neem een boullion. Dit vult de maag en neemt het hongergevoel weg.

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Start je dag met een heerlijk licht ontbijt

Een overheerlijke zomerse Boerenomelet

Benodigdheden

2 omega-3 eieren
3 champignons
1 rode ui
½ avocado
1 hand bosbessen
Olijfolie
Bereiden:

Verwarm een theelepel olijfolie of kokosolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Schil en snij de rode ui en fruit deze in de bakpan.

Voeg de gesneden champignons toe aan de pan.

Breek twee eieren over de ui en champignons heen.

Bak het ei ongeveer 2 minuten aan beide zijden op middelhoog vuur.

Schil en snij de avocado en was de bosbessen.

Zet het vuur uit en voeg de avocado, rode pepers en bosbessen toe aan de omelet.

Voeg naar smaak zout en peper

Vergeet niet je tussendoortje rond 10,30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

Als lunch rond 13.00 is het tijd voor:

Volkoren pastasalade met garnalen en artisjokken voor 4 personen

Benodigdheden

200g volkoren penne
350 g mini-artisjokken
sap van 1 citroen
2 tomaten, in vieren, zaadlijsten verwijderd
natuurlijke honing (voor wat zoeter )
12 rauwe garnalen, gepeld (darmkanaal verwijderd, maar met staart)
1 teen knoflook, geperst
olijfolie
3 el witte wijnazijn
zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiden

Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta vervolgens af. Maak de artisjokken schoon en snijd ze in vieren. Leg ze dan in koud water met de helft van het citroensap.

Laat de grill voorverwarmen.

Leg de tomaten op een bakplaat met ovenpapier en besprenkel ze met wat de vloeibare zoetstof. Leg ook de garnalen en uitgelekte artisjokken op de bakplaat. Verdeel de knoflook over het geheel en besprenkel met een paar druppels olijfolie. Breng vervolgens op smaak met een beetje zeezout en peper.

Plaats de bakplaat 4 minuten onder de grill. Keer alle ingrediënten halverwege. Schep het groentemengsel met garnalen op een bedje van

pasta.

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Cracker, stukje fruit of magere yoghurt

En dan het dinner. Voor de verandering vanavond: spinaziesalade met lamsvlees

Personen: 4

Benodigheden

400 g lamslendefilet
Olijfolie
Zout en peper
400gr verse spinazie, in stukjes gescheurd
1 krop krulandijvie, in stukjes gescheurd
½ bosje verse bieslook
Voor de dressing:
½ sjalotje
1 teen knoflook, geperst
4 el sherry-azijn
½ tl mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 120° Celsius.

Eetlepel olijfolie in een koude/lauwe pan en laat langzaam verhitten. Bak hierin de lamsfilets snel aan beide kanten bruin op hoog vuur. Kruid de filet met zout en peper, draai het vuur lager en laat nog 5 minuten doorbakken. Haal de filet uit de pan en verpak hem in aluminiumfolie. Laat vervolgens 5-8 minuten rusten in de voorverwarmde oven.

Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar, behalve de sjalot. Voeg dan de spinazie, andijvie en de sjalot toe en meng alles goed door de dressing.

Haal de lamsfilet uit de oven en snij hem in dunne plakjes. Schik de plakjes lam op een bedje van het slamengsel en garneer voor het serveren met een paar sprietjes bieslook.

Hou je niet van lamsvlees? Kijk dan op een menu van één de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

En nog een tip: Bij het reduceren van overgewicht kun je naast gezond en verantwoord eten ook denken aan bewegen. Om afvalstoffen te verwijderen is naast veel drinken bewegen een echte aanrader.

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Vandaag een ander ontbijtje

Havermout Smoothie

Benodigdheden voor 1 smoothie:

200 ml magere of soja melk
handje blauwe bessen (mag ook uit de vriezer)
halve banaan
2 el havermout
Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot het een egale massa is en eventueel. Wil je het geheel iets meer te verdunnen voeg er wat extra magere of soja melk aan toe.

Voor de zoete liefhebbers voeg er wat natuurlijke honing aan toe.

Vergeet niet je tussendoortje rond 10.30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

Als lunch rond 13.00 nemen we dit keer:

Tonijnsalade met gegrilde tomaten & rucola

Benodigdheden voor 4 personen

550g middelgrote rijpe tomaten, overdwars gehalveerd
2 rode uien, in partjes
Bosje verse kruiden (peterselie, oregano, rozemarijn, salie en tijm), fijngehakt
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
5 el olijfolie
Zout en peper
4 el balsamicoazijn
2 blikjes tonijn op waterbasis
Rucola sla

Bereiding:

Leg de tomaten en uien met de doorgesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

Meng in een schaal de kruiden met de fijngehakte chilipeper en 2 ½ eetlepel olijfolie.

Kruid met zout en peper.

Bestrooi de tomaten met het kruidenmengsel en grill ze 7-10 minuten.

Meng ondertussen de azijn met de rest van de olijfolie. Verdeel wat rucola over 4 borden. Maak de tonijn los uit blik en trek in stukken.

Verdeel vervolgens de tonijn over de bedjes van rucola, samen met de tomaten en uien uit de oven. Besprenkel tot slot met een klein beetje dressing.

Vergeet niet rond 15.00 uur een tussendoortje!

Neem een cracker, stukje fruit of magere yoghurt

En als verrassend diner vanavond gaan we voor ” Stoofpot van lendebiefstuk en champignons”

Benodigdheden voor 2 personen:

1 hand sinaasappel
200 gram lendenbiefstuk in kleine blokjes snijden
150 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
2 sjalotjes gehalveerd
½ eetlepel Provençaalse kruiden
1 takje tijm
1 dl runderfond (pot)
1 dl droge rode wijn
Peper uit de molen
Zout
Olijfolie
Optie extra :200gr zilvervliesrijst

Bereiding:

Sinaasappel wassen en dun schillen en schil in dunne reepjes snijden.

Vervolgens sinaasappel rondom dik schillen zodat het wit eraf is.

Met scherp mesje partjes tussen de vliesjes uitsnijden en vrijkomend sap opvangen.

Vlees met zout en peper bestrooien.

Olijfolie in de pan en blokjes rondom bruin bakken

Vlees uit de pan scheppen.

Champignons in achtergebleven braadvet ongeveer 3 minuten bakken.

Sjalotjes ongeveer 2 minuten meebakken.

Provençaalse kruiden, tijm, (gedroogde tomaatreepjes), fond, sinaasappelschil, wijn en sinaasappelsap toevoegen en geheel tegen de kook aanbrengen.

Hou je niet van vlees? Kijk dan op een menu van één van de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

En nog een tip: Eet om de 2,5 tot 3 uur iets om je bloedsuiker op peil te houden. Bij daling van je bloedsuikerspiegel komt het hongergevoel. Hou je daarom aan het aanbevolen schema van ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner. Als je rond 20.00 trek hebt, neem dan een boullion of crackertje.

Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Lekker opstaan en als ontbijt een frisse Yoghurt met Muesli en Fruit

Benodigdheden:

150 ml magere Yoghurt
Suikervrije Muesli
Bakje rozijnen
1 Mandarijn
Een schaaltje (1½ dl) magere yoghurt: met 4 eetlepels suikervrije muesli met een handje rozijnen en met een mandarijn in partjes.

Vergeet niet je tussendoortje rond 10.30-11.00

Denk aan een cracker, stukje fruit of magere yoghurt.

Voor de lunch kiezen we dit keer voor een heerlijke Spaanse Soep

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram tomaten
1 komkommer
2 rode uien
3 rode paprika´s
4 volkoren crackers
4 sneetjes bruin brood
½ liter vleesbouillon
¾ liter tomatensap
3 eetlepels rode wijnazijn
Olijfolie
peper en zout
Bereiding

Begin met het pellen van de tomaten en de uien. Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten van de paprika´s.

Maak van alle ingrediënten kleine stukjes. Splits het totaal in 2 helften.

Pureer de ene helft en voeg er donker bruin brood, olie, azijn, bouillon en tomatensap aan toe.

Breng het verder op smaak met peper en zout.

Laat dit mengsel/ de soep goed koud worden.

Serveer eventueel een sneetje donkerbruin brood bij de koude soep

Vergeet niet je tussendoortje rond 15.00-15.30 !

Soepje ,cracker ,stuk fruit of een Mager Yoghurtje

Als diner een makkelijk te bereiden overheerlijke Volkoren Pasta met Zalm en Spinazie

Benodigdheden voor 4 personen

200 gram volkoren spaghetti
4 eieren
2 el olijfolie
½ bakje Paturain light
1 courgette in schuine plakken gesneden
1 zak spinazie van 300 gram
1 bakje gerookte zalmblokjes van 100 gram

Extra benodigdheden: grillpan

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Kook ondertussen de eieren hard in 7,5 minuut. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in parten.

Bestrijk de courgette met de 2 eetlepels olie. Verhit de grillpan en grill de courgette

schijven in 4 minuten. Keer ze halverwege om en haal ze uit de pan.

Giet de pasta af en doe terug in de pan en schep de paturain light er door en zet de pan op een laag vuurtje. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat al omscheppend de spinazie slinken. Schep de zalmblokjes erdoorheen.

Schep de pasta in diepe borden en verdeel het ei en de courgette eroverheen.

Geen zin in vis? Kijk dan op een menu van één van de andere dagen en maak gebruik van een ander hoofdgerecht.

Tip: Eet 5 tot 6 maal per dag. Dit is goed om het hongergevoel te onderdrukken en geeft je lichaam meer balans. Op deze manier voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel en voorkom je trek- en snaaimomenten!

Meer tips: Eet tot maximal 3 uur voor het slapen gaan het laatste tussendoortje als je na het diner nog trek hebt.