Bel ons op: 06 13310499

Acne en acne littekens

Acne ontstaat vaak in de puberteit. De huid wordt vetter en onder invloed van hormonen kunnen er verschillende huidreacties ontstaan. Er zijn verschillende soorten acne. Niet alleen mensen met een vette huid, maar ook mensen met een droge huid kunnen last hebben van acne. Een vettere huid heeft meer kans op talgophopingen en dus talgontstekingen, maar een droge huid heeft vaak zwarte puntjes, ook wel mee-eters genoemd. Gelukkig kan een microdermabrasie behandeling alle vormen van acne en zelfs littekens genezen. We leggen u graag uit wat deze behandeling voor u kan betekenen.

Soorten acne

Acne komt voor in verschillende soorten:

  • Acne conglobata: ernstige vorm van acne met heftige onderhuidse ontstekingen en grote mee-eters. Deze vorm van acne laat vaak littekens achter op de huid na de genezing, en het komt vooral voor bij mannen.
  • Acne vulgaris: mildere vorm van acne, gekenmerkt door jeugdpuistjes, kleine mee -eters en puistjes met witte kopjes. Deze vorm van acne is niet heel overdadig, en laat weinig tot geen littekens achter op de huid.
  • Ectopische acne: ernstige of mildere vorm van acne, op minder zichtbare plaatsen. Bijvoorbeeld onder de oksels, op de dijen of in de liezen, onder de borsten of op de billen. Deze vorm van acne laat vaak littekens achter op de huid.

Acne behandeling

De acne behandeling begint met een consultatie waarin de schoonheidsspecialiste kijkt hoe het met uw huid gesteld is. Ofwel, gaat het om een behandeling van uw actieve acne of van de overgebleven acne littekens. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. Na de eerste bespreking stellen wij een behandelplan voor u op.

Microdermabrasie

In combinatie met reinigingsproducten behandelen wij acne met microdermabrasie. De bovenste laag van de huid wordt op zachte wijze verwijderd, zodat er minder verstoppingen kunnen ontstaan. Minder verstoppingen betekent minder ontstekingen. Wij hebben verschillende microdermabrasie ervaringen voor u verzameld, zodat u kunt lezen hoe andere cliënten deze behandeling hebben ervaren.

Littekenbehandeling

Heeft u last van acne littekens, dan raden wij u een medische laserbehandeling aan. De laser zet de diepere huidlagen aan het werk die de littekens van binnenuit opvullen en herstellen. Ook pigmentvlekjes en rode vlekjes veroorzaakt door acne kunnen op die manier worden hersteld

Meer informatie over acne behandeling en acne littekens | easyclinics?

U wilt meer informatie over acne behandeling en acne littekens | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.