Bel ons op: 06 13310499

Powerplate sessie

De Powerplate is een apparaat waarmee je kunt trainen door oefeningen te doen op de trilplaat (statisch of dynamisch uitgevoerd) en volgens de principes van vibratietraining. Op een unieke manier wordt via onbewuste rek-reflexen getraind in een korte tijd maar met een hoge intensiteit en een maximaal rendement.

 

Hoe werkt vibratietraining?
De Powerplate zorgt voor krachtige trillingen die als energie op ons lichaam worden overgedragen. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt.  Het gevolg hiervan is dat de spieren continu zeer hard aanspannen. Door deze prikkelingen worden spieren gestimuleerd tot aanpassing, door rust herstellen ze, door regelmatige herhaling past het lichaam zich aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.

Verder functioneert het door middel van massage oefeningen als een zeer effectieve manier om cellulitis tegen te gaan zonder dat u daar voor hoeft in te spannen.Ideaal in combinatie met cavitatie en bindweefsel behandelingen.

Wat zijn de effecten

 • Via de rek-reflexen worden 100% van de spiervezels aangesproken waardoor met name de explosieve spierkracht toeneemt.
 • Toename van de mobiliteit. (beweeglijkheid)
 • Verhoogde uitscheiding van hormonen die o.a. belangrijk zijn voor herstel- en opbouwprocessen, vetverbranding en voor een gevoel van welbehagen.
 • Forse verbetering van de doorbloeding. (capillarisatie en lymfedrainage)
 • Versterking van het botweefsel, verbetering van de kwaliteit van het kraakbeen.
 • Pijndemping

 

In diverse onderzoeken is verder aangetoond dat:

 • De spierkracht d.m.v. vibratietraining toeneemt met een relatieve korte trainingstijd
 • De belasting op gewrichten, banden en pezen minimaal is
 • Pezen, fascie en bindweefsel gemanipuleerd worden door de met kleine onderbrekingen uitgevoerde rekkingen, zodat verklevingen loskomen. (peesirritaties, spierscheurtjes en arthrogene beperkingen)
 • Preventieve werking m.b.t. klachten aan het bewegingsapparaat.

 

Voor wie is de Powerplate geschikt

 • Voor ouderen, kinderen vanaf 12 jaar, topsporters, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie klanten.

De Powerplate wordt door topsporters vooral gebruikt vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen.
Powerplate sessies mogen niet bij: Bij zwangerschap, pacemaker, aanwezigheid van metalen of synthetische implantaten zoals pennen, platen, schroeven of kunstheupen ,verse trombose of bij het gebruik van bloedverdunnende middelen, hartklepafwijkingen, acute ontstekingen of infecties, vastgestelde spinale hernia, spondylolisthesis, of spondylolyse (wervelbreuk of afglijden van een wervel)

Trainingsrichtlijnen

De Powerplate is een krachtig toestel en net als bij een reguliere training moet dit stapsgewijs worden opgebouwd om op een verantwoorde manier te trainen.

Tijdens de oefeningen wordt u ten alle tijden professioneel persoonlijk begeleidt!

 

Andere behandelingen

Bij Easy Clinics kunt u ook terecht voor cellulite en cavitatie behandelingen t.b.v. alsmede voor orthomoleculair advies.

Voor prijzen zie ons prijsoverzicht. 

Meer informatie over powerplate behandeling | easyclinics?

U wilt meer informatie over powerplate behandeling | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.