Bel ons op: 06 13310499

Kalk of schimmelnagels

De termen kalknagels en schimmelnagels worden vaak door elkaar gebruikt.

De klacht betreft meestal  witte, verdikte en vaak vervormde nagels. Dit zijn bijna altijd toch echt schimmelnagels.  Schimmelnagels komen het meeste voor  bij de teennagels. Ook de nagels van de handen kunnen in meer of mindere mate aangedaan zijn.

 

Schimmel- of kalknagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrémes en druppels werken vaak niet afdoende en hebben intensieve medicatiekuren vaak (gevaarlijke) bijwerkingen.

Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

 

Verantwoorde producten

Door de samenwerking met Cosmetique Totale (lid NVH), kunnen we behandelen met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten. Zij hebben een goede naam  bij de zorgverzekeraars.

 

Voor wie is het geschikt

Het is geschikt voor een ieder die last heeft van verkleurde nagels en vermoed dat dit een schimmelnagel zijn.  Indien u hier niet zeker over bent, maak dan een afspraak. Onze specialisten kijken er graag even naar.

 

Wat voelt u?

Bij de behandeling kunt enige (gevoelige) prikjes voelen. De behandeling duurt echter niet te lang.. Daarom is de behandeliing goed te doen.

 

Behandelingen

Bij de behandeling van schimmelnagels / kalknagels wordt gebruik gemaakt van de geavanceerde  laser (elos). Deze laser maakt gebruik van IPL-licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hierdoor wordt de schimmel gedood.

 

Het resultaat

Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren. Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig. Soms zijn meer behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het feit of de schimmel hardnekkig vast zit en/of alle nagels in meer of mindere mate aangedaan/besmet zijn.

 

Nacontrole

Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

 

Andere behandelingen

Ook voor permanent ontharen, tanden bleken en injectables kunt u terecht bij Easy Clinics.

Voor onze prijzen, zie onze prijslijst

Meer informatie over schimmel- of kalknagels behandeling | easyclinics?

U wilt meer informatie over schimmel- of kalknagels behandeling | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.