Bel ons op: 06 13310499

Voeding de basis voor een gezond gewicht en huid

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor de gezondheid van je lichaam.
Wist je dat vitaminen en mineralen ook heel belangrijk zijn voor een mooie huid?
Vitamine C, E en verschillende B-vitamines, samen met mineralen als selenium en essentiële vetzuren, zorgen ervoor dat de huid zich kan vernieuwen, beschermen en verbeteren.

Wortels, pompoen en zoete aardappels

Wat hebben wortels, pompoen, zoete aardappels, paprika (vooral rode, oranje en gele), spinazie en broccoli gemeen? Ze bevatten veel caroteen wat in je lichaam omgezet wordt in vitamine A. Dat is weer goed voor de ogen, maar ook voor een stralende, gladde huid, zonder diepe rimpels. Retinol, een stof die veel gebruikt wordt in crèmes, is ook een vorm van vitamine A. Let wel op dat je niet overdrijft met groenten met caroteen: op den duur kan de huid een oranje-gouden gloed krijgen. Dit verdwijnt gelukkig ook wel weer.

Vitamine C voor een strakkere huid

Dat vitamine C goed is voor de weerstand, dat is algemeen bekend. Het is echter ook een vitamine die belangrijk is om de collageenproductie in de huid op peil te houden. Collageen zit in de diepere lagen van de huid en is mede verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid. Hoe meer collageen er wordt aangemaakt, des te jonger en stralender ziet de huid eruit. Dagelijks twee porties fruit met vitamine C, zoals aardbeien, kiwi, citroen, sinaasappel of cranberries, helpen om de collageenproductie te verbeteren.

Twee keer in de week vette vis

Vette vis bevat veel omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor je hersenen, verbeteren de conditie van de slijmvliezen en versterken de celwanden van de huid. Hierdoor blijven ze bij elkaar en zal er minder snel huidverslapping optreden. Onder de vette vissoorten worden zalm (wild gevangen), haring, tonijn, makreel, paling, sardine en forel gerekend. Twee keer per week vette vis eten is voldoende om de benodigde omega-3 vetzuren binnen te krijgen.

Handje nootjes voor je huid

Een belangrijk mineraal voor je huid is selenium. Het helpt de huid haar elasticiteit te bewaren en schilfertjes tegen te gaan. Vooral paranoten bevatten veel selenium en dragen zo hun steentje bij aan een gezonde huid. Daarnaast bevat het ijzer, vitamine B6, magnesium en calcium, wat weer goed is voor de opbouw van rode bloedlichaampjes en gezonde spieren. Paranoten bevatten wel veel calorieën. Eet er daarom maar een paar per dag.

Wil je meer weten hoe gezonde voeding helpt om je en je gewicht huid te verbeteren?

Kom dan naar Easy Clinics waar onze huidtherapeuten, voedingsdeskundigen, ortomoleculair specialisten en en schoonheidsspecialistes in Almere je een advies op maat geven.

Meer informatie over Goede voeding | easyclinics?

U wilt meer informatie over Goede voeding | easyclinics?
Vul dan het onderstaande contactformulier in, of klik hier om direct online een afspraak te maken.